as

as

Friday, December 11, 2015

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ


Πριν από λίγες μέρες, το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ με απόφασή του κάλεσε την "Ελληνικός Χρυσός" να επιστρέψει 15,34 εκατ. ευρώ στο ελληνικό κράτος, καθώς έκρινε ως παράνομη κρατική επιδότηση την πώληση των μεταλλείων Κασσάνδρας (Ολυμπιάδα, Σκουριές, Στρατώνι) σε τιμή χαμηλότερη της αγοραίας, προσφέροντας ενίσχυση και πλεονέκτημα στην εταιρεία.

Συγκεκριμένα, τα μεταλλεία είχαν πουληθεί έναντι 11 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την Κομισιόν η αξία τους ήταν 25 εκατ. ευρώ και οι φόροι που θα έπρεπε να καταβληθούν επί της πώλησης, ήταν 1,34 εκατ. ευρώ επιπλέον. Αυτά είναι τα ποσά και τα νούμερα που δείχνουν το ξεπούλημα. Αυτή είναι η αλήθεια για την εξόρυξη χρυσού που θέλουν να επιβάλλουν με αποικιοκρατικό τρόπο στη Χαλκιδική ο Μπόμπολας με τους Καναδούς συνεργάτες του.

Το θέμα δεν είναι να μείνουμε μόνο στα νούμερα, αλλά να εξετάσουμε και το πόσο, πραγματικά, κερδίζουμε από τέτοιου είδους επενδύσεις. Πόσο βελτιώνεται η ζωή μας αν καταστρέφουμε συνεχώς τη φύση, δημιουργούμε υπαίθρια ορυχεία, μολύνουμε τα νερά, αφανίζουμε αρχαία δάση και επιδιώκουμε να αλλάξουμε το φυσικό περιβάλλον για να πλουτίσουν κάποιοι εγκέφαλοι μολυσμένοι απο τον ιό της βλακείας.  

Ο άνθρωπος οφείλει να κάνει ένα απολογισμό για το που οδηγεί το σημερινό κυρίαρχο οικονομικό μοντέλο και να διαπιστώσει ότι σε τελική ανάλυση είναι τελείως απάνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι απλά ένα πολύ μικρό τμήμα της φύσης. Δεν είναι η αρχή του πλανήτη, δεν είναι ο μόνος ένοικος της Γης, δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς νερό και οξυγόνο, δεν μπορεί να φάει τα λεφτά, ούτε να μείνει μόνος του.

Μερικές φορές είναι καλό να θυμόμαστε από που ξεκινήσαμε, αλλιώς το μόνο που θα πετύχουμε είναι ο απότομος τερματισμός του ανθρώπινου είδους..

No comments:

Post a Comment